Nyheter

Følg oss gjerne på sosiale medier.

Oppskrift: Kentucky Fried Gjedde

Her får du Sørsida's enestående gjeddeoppskrift. Den er enkel, nydelig, klassisk og ny på en gang - og svært enkel å lage. Dette er den nye standarden. Heretter er det ingen annen gjeddeoppskrift verdt å beholde.

Ingredienser

  • Gjeddefilet
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss salt
  • 1 ts chilipulver - eller etter ønske
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 3 ts sort pepper
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 dl knust cornflakes

Fremgangsmåte

  • Slit deg igjennom fiske, flåing og filetèring av sjølve gjedda. Dette er IKKE "conveniance food". Skjær ferdig filetert gjedde i ca 3x3 cm store biter.
  • Pisk opp 3-5 eggehviter - avhengig av hvor mye styggfisk du skal lage.
  • Bland hvetemel og cornflakes og dryss ut over en tallerken.
  • Bland alle de andre krydderene - og sukkeret - og dryss ut over en tallerken.
  • Dynk så gjeddebitene, bit for bit, først i krydderblandingen - deretter i eggehviten og så i mel-/cornflakesblandingen.
  • Det er bare en fordel om de panerte bitene kan få stå i kjøleskapet en halvtimes tid før du går videre - men det er ikke strengt nødvendig.
  • Fritèr bitene i solsikkeolje som holder ca 160 grader i ca 45 sekunder - eventuelt til kjernetemperatur 60 grader om du har instrumenter til å måle slikt med (anbefales).
  • Servèr med tomatillo salsa, tartar saus, aioli, cajun remoulade eller vanlig remoulade. Du kan selv vurdere om du vil skvise litt sitron over før servering.
Velbekomme!

Undermeny

Åpningstider

Man stengt
Tirs-tors 15:00-21:30
Fre-lør 15:00-23:00
Søn 15:00-21:30
Fre-lør stenger kjøkkenet 22:00.
Andre dager stenger kjøkkenet 21:00.

Om oss

Påtenkt siden 2013, stiftet 12.04.2016 - åpnet 27.07.2016!
Les historien ...